Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.11.2010 13:40 - ГОТВЯТ НОВА ФАЛШИВА ГРИПНА ПАНДЕМИЯ
Автор: gloryflory Категория: Политика   
Прочетен: 1736 Коментари: 3 Гласове:
8

Последна промяна: 22.11.2010 13:42

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Явно СЗО не се вълнува от призивите на евродепутати за прозрачност поради опасните връзки с експертите от фармацевтичния бизнес, коментира Волфганг Водарг
Корумпирани експерти подготвят нов фалшив доклад за предстояща пандемия от свински грип в края на тази година, предупреждава известният германски медик и съветник по здравна политика Волфганг Водарг.

До неотдавна той бе председател на Комитета по здравеопазване към Съвета на Европа. Парламентаристът е почетен член на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) и член на борда на правозащитната организация "Трансперънси" в Германия.

Германският експерт води активна битка срещу Световната здравна организация (СЗО), която според него обслужва интересите на фармацевтичните компании, като разпространява "фалшиви пандемии" и създава масова паника у населението.

Епидемологът е следил внимателно ситуацията със свинския грип още от 11 юни м.г. насам. Той нарича обявяването на пандемията от A (H1N1) един от "медицинските скандали на века" и в началото на тази година отнесе въпроса към Съвета на Европа.

"През октомври тази година СЗО (WHO.org) прие научен доклад за развитието на пандемията и борбата срещу свинския грип. Основен консултант в това изследване е проф. Джонатън ван Там и неговият институт от Нотингамския университет.

Очевидно СЗО няма нищо против факта, че Ван Там работи за фармацевтичните компании "Рош", "Авентис" и "Джи Ес Кей". Той бе водещата фигура в няколкомилиардната кампания за борба срещу птичия и свинския грип", твърди Волфганг Водарг пред в. "Ди пресе".

По думите му в момента Ван Там трябва да изготви доклад за СЗО, в който да обясни положителното влияние от превантивните мерки срещу пандемията през 2009 г. и да препоръча добрите практики от миналото, за да се предотврати разпространението на заразата.

Според германския учен въпросният доклад ще бъде готов в края на тази година.

"Очевидно СЗО не се вълнува от гражданските протести и призивите на европейските депутати за по-голяма прозрачност поради опасните връзки с експертите от фармацевтичния бизнес.

Искам да припомня, че Съветът на Европа разследва фалшивата тревога за пандемията от свински грип. В доклада от юни 2009 г. на британския евродепутат Пол Фил се предупреждаваше, че СЗО отваря вратите си в полза на фармацевтичния бизнес", припомня Водарг.

В последния доклад на Съвета на Европа се казва, че тримата експерти от СЗО Фред Хайдън, Арнолд Монт и Каръл Николсън са получавали пари от фармацевтичните компании, които произвеждат лекарства и ваксини срещу грипа.

Водарг е обнадежден, че въпреки агресивната кампания, все по-малко лекари и пациенти се вслушват в призивите на здравната организация. Проблемът според него обаче е, че продължават опитите правителствата да бъдат манипулирани да дават огромни средства за ненужни лекарства.

От тези сделки за 6,5 млн. лв. се явява разлика от над 2 млн. лв. между офертната цена, предложена от Националната здравна служба на Великобритания, и договорената цена от министерството за доставка с "Рош България". На Божидар Нанев бе наложена парична гаранция в размер на 2000 лв.

Последни изследвания показват, че все повече хора отхвърлят сезонната ваксина срещу грипа, който експертите по начало обявиха за лек.

Здравните властите по традиция насърчават населението да се ваксинира, особено по-уязвимите групи като деца, бременни, възрастни и хронично болни.

Първият здравен министър в сегашният български кабинет Божидар Нанев бе освободен в края на март именно поради доставка на лекарства срещу свински грип. Нанев е разследван поради сделка на министерството с "Рош България" за доставка на антивирусни препарати "Тамифлу".

От тези сделки за 6,5 млн. лв. се явява разлика от над 2 млн. лв. между офертната цена, предложена от Националната здравна служба на Великобритания, и договорената цена от министерството за доставка с "Рош България". На Божидар Нанев бе наложена парична гаранция в размер на 2000 лв.

Пандемията от свински грип бе обявена през юли 2009 г. и отменена през август 2010 г. От свински грип по света починаха 18 450 души.

Фармацевтичните компании спечелиха от продажбата на лекарства над 7 млрд. долара. В Европа бяха продадени 130 млн. ваксини, а бяха ваксинирани само 42 млн. души.




информацията е от сайта на vesti.bg
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3421111


Тагове:   нова,


Гласувай:
8



1. balkanec - Повече паника - повече продадени лекарства
22.11.2010 16:59
и ваксини.
Повече проведени експерименти от СЗО за изтребване на населението в определени райони.

Понеже тези все по-нови вируси и епидемии не се взимат от само себе си.
Разпространява ги СЗО и други. Уличавани са в това на много места.
цитирай
2. gloryflory - Важно е хората да бъдат информирани ...
27.11.2010 17:21
Важно е хората да бъдат информирани и да направят своя ИЗБОР.
цитирай
3. estirbg - Така е, вече не може да се разчита на ...
30.11.2010 15:29
Така е, вече не може да се разчита на официалната информация. До истината трябва да се добираме сами. Добре, че сме с утвърден опит "Направи си сам", "Информирай се сам" и..."Спаси се сам"!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gloryflory
Категория: Музика
Прочетен: 85119
Постинги: 25
Коментари: 45
Гласове: 200
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930